Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19 in prošnja za izpolnitev ankete

Spoštovane študentke, spoštovani študenti,

v Uradnem listu št. 174/2021 je bil dne 6.11.2021 objavljen nov Odlok o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje širjenja okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 8. 11. 2021.

1.    Pri preverjanju pogoja PCT je potrebno istovetnost dokazati še z osebnim dokumentom.
2.    V vseh zaprtih javnih prostorih je obvezna kirurška maska ali FFP2 maska in razkuževanje rok. Maske iz blaga niso več dovoljene.
3.    Od 15. 11. 2021 dalje je obvezno 3-krat tedensko testiranje s testi HAG za samotestiranje v prostorih fakultete. Študentkam in študentom pripada 15 testov na mesec za opravljanje samotestiranja. Samotestiranje pod nadzorom še naprej poteka v študentskem prostoru R1B (Aškerčeva), vsak delavnik od 7. do 19. ure. Na Zavetiški se samotestiranje opravlja na vhodu v ločenem prostoru. Evidenčni list samotestiranja je veljaven, če ima zaznamek nadzorne osebe.
4.    Testiranje s HAG testi je po novem ponovno krito iz proračuna in ga je mogoče opraviti pri vseh pooblaščenih izvajalcih.
 
Ker moramo fakultete v primeru pojava okužb ravnati skladno z navodili NIJZ in same odkrivati visoko rizične kontakte, vas pri tem vljudno prosimo za pomoč. Med podatki, ki jim moramo sporočiti NIJZ, je tudi podatek o tem, ali ste v primeru visoko rizičnega stika izjema od karantene (ste torej bodisi cepljeni bodisi ste covid preboleli) ali ne.

Da bi se na okužbe lahko odzivali čim hitreje in čim bolj učinkovito in da bomo lahko še vedno zagotavljali varne pogoje za delo, vas lepo prosimo, da v VIS-u pod »Razno – Izbira skupine« izpolnite ANKETO o cepljenosti, prebolevnosti oz. testiranju. Izpolnitev ankete je popolnoma prostovoljna, neizpolnitev pa nima nobenih posledic. V primeru spremembe navedb, lahko vaš odgovor kadarkoli spremenite (na primer po cepljenju). Anketa je ustvarjena izključno za namen sporočanja prepoznanih visoko rizičnih kontaktov. Podatke bomo v skladu z Navodili posredovali NIJZ, vendar le v primeru pojava okužbe v vaši skupini pri študijskem procesu.

Iskrena hvala za vaše sodelovanje in da tudi z vašo pomočjo študijski proces ohranjamo na fakulteti!

Vodstvo UL FF

 

Obvestila

Osrednja humanistična knjižnica

Knjižnica za etnologijo in kulturno antropologijo, sreda, 8. 12. 2021

Oddelek za pedagogiko in andragogiko

Sprememba GU Marko Radovan

Oddelek za azijske študije

Spremenjen urnik knjižnice Oddelka za azijske študije  8.–10. 12. 2021

Oddelek za sociologijo

Dr. Kovačič - govorilne ure 08. 12. 2021

Oddelek za geografijo

Prednovoletna anketa

Oddelek za etnologijo in kulturno antropologijo

Govorilne ure pri Mirjam Mencej

Razpis in vabilo k oddaji predlogov za Keleminova priznanja na Oddelku za germanistiko s skandinavistiko in nederlandistiko

Teden odprtih vrat na Oddelku za germanistiko z nederlandistiko in skandinavistiko za dijake in dijakinje

Oddelek za umetnostno zgodovino

Alumni

Oddelek za umetnostno zgodovino

Zaprto tajništvo 8. 12. 2021