Podelitev magistrskih listin

23. in 24. 2. 2023 je v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani potekalo kar šest podelitev magistrskih listin za magistrantke in magistrante naše fakultete, ki so magistrirali med 1. 10. 2021 in 30. 9. 2022. Skupno smo podelili kar 300 diplom za študentke in študente 2. stopnje. Podelitev so se udeležili tudi predstojniki oddelkov.

»Z diplomo na področju humanistike in družboslovja vam je omogočen vpogled v zakonitosti družbe, poznavanje človeške psihe in osnove spoštljive komunikacije. To so poleg ljubezni do znanja vrednote, ki jih gojimo na Filozofski fakulteti. V luči kriz, ki nas trenutno pretresajo in se nam obetajo v prihodnosti, so te plemenite vrednote lahko vir razgibanega notranjega življenja, ki predstavlja uteho v neprijetnih razmerah zunaj nas,« je v nagovoru magistrantom in magistrantkam dejala dekanja fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar ter dodala, da je diploma znak, da so bili vztrajni in nek proces pripeljali do konca. In vztrajnost je ena od lastnosti, ki jih pridobimo s študijem, in ki nam bo dajala moč naprej v življenju. »Nobelov nagrajenec za književnost André Gide je rekel: Il est bien de suivre sa pente pourvu que ce soit en montant. Kar bi v prostem prevodu pomenilo: pojdite proti ciljem, ki vas veselijo in navdihujejo. Upajte si želeti več. Jaz pa upam, da boste v širni svet ponesli radovednega in ustvarjalnega duha ter vrednote, ki ste se jih nalezli na Filozofski fakulteti,« je zaključila dekanja.

Magistrantkam in magistrantom iskrene čestitke in srečno !

 

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)