Najvišje državno odlikovanje Republike Indije za Vlasto Pacheiner Klander

Vlasta Pacheiner Klander

Vlasta Pacheiner Klander

Oddelek za primerjalno in splošno jezikoslovje, Oddelek za primerjalno književnost in literarno teorijo in Oddelek za filozofijo Filozofske fakultete s ponosom sporočajo, da je indologinja Vlasta Pacheiner Klander, dolgoletna sodelavka Katedre za primerjalno jezikoslovje (in orientalistiko), v torek, 18. aprila 2023, za svoj bogati prevodni opus staroindijskih književnih del in za številne literarnoteoretične ter literarnozgodovinske razprave prejela najvišje državno odlikovanje Republike Indije za posebne zasluge za delo na področju sanskrta in sanskrtske književnosti (The World Sanskrit Award), ki jo podeljuje ICCR (Indian Council for Cultural Relations). To najprestižnejšo nagrado ji je na slovesnosti v Zbornični dvorani Univerze v Ljubljani podelila indijska ministrica za zunanje zadeve in kulturo ga. Meenakshi Lekhi. Na slavnostni prireditvi je zbrane nagovorila dekanja Filozofske fakultete prof. dr. Mojca Schlamberger Brezar.

Iz vsega srca čestitamo!

 

Zadnje novice
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)
20. 03. 2024

Predavanje švedske veleposlanice in otvoritev razstave Švedski glasbeni trenutki

veleposlanica Švedske v Sloveniji Nj. Eks. Diana Madunic se je srečala z dekanjo fakultete prof. dr. Mojco Schlamberger Brezar.