Kombinirani intenzivni program Erasmus+ Po poteh slovenske literature za študente slovenščine na univerzah izven Slovenije

V mesecu marcu so na Centru za slovenščino kot drugi in tuji jezik skupaj z Oddelkom za slovenistiko in ob odlični podpori Mednarodne pisarne Filozofske fakultete uspešno izpeljali prvi KIP – Kombinirani intenzivni program Erasmus+ (60-urni program za 3 KT) pod naslovom Po poteh slovenske literature.

Koordinatorica KIP-a je bila Univerza v Ljubljani, Filozofska fakulteta, programa se je udeležilo 20 študentov in pet učiteljev s slovenistik partnerskih univerz: Univerze Komenskega v Bratislavi, Masarykove univerze v Brnu, Šlezijske univerze v Katovicah, Univerze v Lodžu in Univerze v Zagrebu. Udeleženci so najprej tri tedne poslušali predavanja in sodelovali v delavnicah preko Zooma ter z učitelji raziskovali literarne festivale, zadnji teden marca pa so se udeležili intenzivnega programa predavanj in delavnic na Centru in Oddelku, organizirali so jim delavnico in druženje s študenti slovenistike in slavistike, odpeljali po literarnih poteh po Ljubljani in na dve strokovni ekskurziji po Sloveniji, študenti pa so predstavili literarne festivale v Sloveniji in svojih državah.

Zadnje novice
28. 03. 2024

Podkast Lukavstvo uma s Primožem Krašovcem

Izšla je 12 epizoda kultnega beograjskega podkasta Lukavstvo uma.
27. 03. 2024

Izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska prejela najvišje poljsko odlikovanje za zasluge

Od leve: Andrzej Duda, Predsednik Republike Poljske, izr. prof. dr. Maria Zofia Wtorkowska, Alojz Kovšca in Andrzej Gosek, župnik (foto: Marko Jan Vukajlović)