Pedagoško-andragoški dnevi: Vplivi sodobnih tehnologij na učenje in izobraževanje

Oddelek za pedagogiko in andragogiko Filozofske fakultete vabi na Pedagoško-andragoške dneve, ki bodo na Filozofski fakulteti potekali v četrtek, 23. januarja 2020. Letos bo dogodek potekal pod naslovom Vplivi sodobnih tehnologij na učenje in izobraževanje.

Soočamo se z izzivi, ki jih sodobne tehnologije prinašajo na vsa področja življenja, tudi v vzgojo in izobraževanje. Številni projekti »digitalne preobrazbe« in »e-šolstva«  težijo k informatizaciji izobraževalnih dejavnosti, s čimer si sodobne tehnologije vse bolj utirajo pot na različna področja delovanja vzgojno-izobraževalnih ustanov: od predšolske vzgoje do visokošolskega izobraževanja ter izobraževanja odraslih in starejših.

Procesom uveljavljanja vse bolj sofisticiranih tehnologij se ne moremo izogniti, postali so del učenja in izobraževanja ter vzgoje. To terja kritičen razmislek o tem, kako tehnologija spreminja prakse vzgoje, učenja in izobraževanja ter kako jo lahko najbolje uporabimo za razvoj dobrobiti posameznika ter vključujoče in ustvarjalne skupnosti.

Program

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan