Kitajsko-jugoslovanski odnosi na medosebni ravni v obdobju med 1977–1985

Oddelek za azijske študije vabi na predavanje mag. Yuguang Zhoua z naslovom Kitajsko-jugoslovanski odnosi na medosebni ravni v obdobju med 1977–1985 / Sino-Yugoslav relations at people-to-people level from 1977 to 1985, ki bo v torek, 9. 5. 2023, ob 9.40 v predavalnici 533.

Predavanje bo obravnavalo medsebojne obiske kitajskih in jugoslovanskih uradnikov in strokovnjakov v prvih letih reform in odpiranja Ljudske republike Kitajske svetu. Osredotočilo se bo na analizo podobe SFRJ in Jugoslovanov v poročilih o obiskih, ki so jih kitajski gostitelji oz. gostje pripravljali za svoje ustanove. Predavanje bo v angleškem jeziku.

ZHOU Yuguang končuje doktorski študij zgodovine jugovzhodne in vzhodne Evrope na Univerzi Ludwig Maximilian v Münchnu. V svoji disertaciji se ukvarja z bilateralnimi odnosi med SFRJ in LRK ter kitajskim zanimanjem za jugoslovanski socializem v obdobju 1977–1985. Zhou Yuguang je pred tem diplomiral iz mednarodne politke in sociologije na Pekinški univerzi ter magistriral na skupnem programu Economy, State and Society na University College London in Univerzi v Beogradu. Njegovi raziskovalni interesi obsegajo jugoslovansko zgodovino, zgodovino nacionalizma ter transnacionalno zgodovino socialističnih idej in praks.

Dogodki

Oddelek za geografijo, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Javno predavanje dr. Marka Krevsa pred izvolitvijo v naziv redni profesor

Oddelek za slavistiko, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Gostujoča predavanja dr. Iváneka z Ostravske univerze

Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani

Spletna predstavitev za tuje študente

Oddelek za zgodovino

Javno vodstvo po razstavi En krompir, tri države

Oddelek za arheologijo

Metalurški dan