Predstavitev rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v času epidemije covida-19

Pedagoški inštitut vabi na novinarsko konferenco ob predstavitvi rezultatov Mednarodne raziskave motenj izobraževanja v  času epidemije covida-19, ki bo v četrtek, 7. aprila 2022, ob 13. uri v sejni sobi Pedagoškega inštituta (Gerbičeva 62, 1000 Ljubljana).
Na novinarski konferenci bodo sodelovali:

  • prof. dr. Igor Ž. Žagar, v. d. direktorja Pedagoškega inštituta, z uvodnim nagovorom,
  • izr. prof. dr. Eva M. Klemenčič, nacionalna koordinatorka raziskave REDS, ki bo predstavila rezultate raziskave (s posebnim fokusom na Slovenijo),
  • izr. prof. dr. Damijan Štefanc, profesor za področje didaktike in kurikularnih teorij na Filozofski fakulteti (UL), ki bo rezultate raziskave umestil v širši pedagoški kontekst.

Raziskava REDS je bila zelo pomembna, saj je naslavljala številna vprašanja vezana na motnje izobraževanja v času epidemije covida-19. V raziskavi so sodelovali osmošolci, njihovi učitelji in ravnatelji. Rezultati so reprezentativni za omenjene populacije v Sloveniji, kar omogoča spremljanje in evalvacijo izzivov v času zaprtja šol v 1. valu epidemije covida-19 in po njem (ko so se učenci vrnili v šole), in sicer na znanstveni način opredeljujejo obseg in intenzivnost teh izzivov, pa tudi ponuja podatke na katerih lahko temeljijo politike na področju vzgoje in izobraževanja, ki omogočajo soočanje s temi ali podobnimi izzivi v prihodnje.

Dogodek bo možno spremljati tudi preko spletne povezave. Zaradi omejitve števila udeležencev, ki bi si želeli dogodek spremljati preko spleta, prijazno naprošajo, da se na spletni dogodek prijavite na TEJ povezavi. Povezavo do dogodka boste prejeli dan pred dogodkom.

Vljudno vabljeni!

 

Events

10. 09. 2020
Department of Translation Studies, Department of Slovene Studies, Faculty of Arts

Konferenca Jezikovne tehnologije in digitalna humanistika

28. 09. 2020
International Office, Faculty of Arts

Welcome day for Exchange Students

10. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation for international students

28. 09. 2020
Faculty of Arts

Online presentation of Faculty of Arts for international students

04. 11. 2020
Department of Asian Studies

A documentary feature film The Celestial Dragon